"مدتی را برای پیگیری کارهای شخصی ام ایران نبودم و تازه برگشته ام ... ."آخرین فیلم مهدی نادری با عنوانِ رویاهای فراموش شده، در دومین جشنواره ی سینما حقیقت به نمایش درآمد؛ او درباره ی موضوع و آشنائی با سوژه ی فیلمش می گوید:"مشغول ساخت فیلم مستند دختران آفتاب بودم و در همان روستا با خانم مسنی آشنا شدم که ایرانی نبود. پرس و جو کردم و متوجه شدم از بازماندگان جنگ جهانی دوم و لهستانی است؛ او به ایران آمده و بعد از ازدواجش با یک افسر ایرانی برای همیشه در ایران ماندگار می شود." نادری از سال ۱۳۸۱ به صورت ناپیوسته یکسال و نیم تصویربرداری فیلمش را آغاز می کند."من در کارهایم به سالخوردگان زیاد پرداخته ام. ما همه یک روز پیر می شویم و پیری و سرنوشت همیشه از پرسش های ماست. این خانم کتابی بسیار خواندنی بود؛ و تلاش کردم در کنار پرداختن به زندگی گذشته و امروز او، به جنگ و آواره های جنگی و سیر زندگی آنها نیز بپردازم؛ این ها بخشی از تاریخ اند که نمی دانم چرا آن چنان که باید به آن پرداخته نشده است."
کارگردان فیلم هایی چون: لب های دوخته، دختران آفتاب، گزارش زیر خاکی، قدم به قدم، ایستگاه بعدی و ... این روزها همزمان با تهیه کنندگی دو مستند کوتاه، مشغول نوشتن یک سریال است و همچنین پیش تولید اولین فیلم سینمایی اش را دنبال می کند:"مدت ها به دنبال ساخت فیلمی درباره ی هنر شعبده بازی و سیرک بودم که برایش با مشکلات بسیاری مواجه شدم. بر همین اساس نوشتن یک سریال را برای عید نوروز آغاز کرده ام با نام قلعه ی شعبده بازان، که کاری ست اجتماعی با بنیان های نمایشی. برای تدوین یک فیلم با کارگردانی عراقی مذاکراتی انجام داده ام، اما هنوز کار را شروع نکرده ایم. همین طور بعد از پنج سال که برای ساخت فیلمم مشکلات زیادی را تحمل کردم، در حال حاضر فیلم مرا ببخش مادر مراحل اداری پیش تولیدش را طی می کند و امیدوارم که فیلمبرداریش را به زودی آغاز کنم ... ."
عکس: ایسنا، روح ا... وحدتی
این گفت و گو ابتدا در سایت پیک مستند منتشر شده است.