"تحقیق فیلم مستند جنگل را به تازگی تمام کرده ام." امامی فارغ التحصیل کارگردانی از دانشکده ی سینما تاتر و سال هاست که به عنوان مستندساز، منتقد و پژوهشگر فیلم مستند به فعالیت مشغول است. او درباره ی آخرین کارهایش می گوید:"تحقیق کتابخانه ای و میدانی فیلم جنگل را از اردیبهشت ماه شروع کرده ام. در سه سفر به پارک ملی گلستان، جنگل های چالوس و ... حجم عظیمی از جنگل های گیلان و مازندران و عوامل تخریب آنها را از نزدیک بررسی کردم. حداقل 4000 قطعه عکس گرفتم؛ اسناد و مدارک اداری موجود را دیدم و با مسئولین و دامداران در این رابطه حرف زدم و حالا تحقیق فیلم تمام شده است."
جنگل یک قسمت از مجموعه ی مستند تیس ( نام قدیم محدوده ی کشورهای حوزه ی دریای خزر ) به تهیه کنندگی سعید نبی است و برای شبکه ی یک ساخته خواهد شد، که به مسائل و مشکلات مختلفی مانند تالاب ها، مرداب، بازار، صید و صیادی و ویژگی های اقلیمی می پردازد. امامی قصد دارد تصویربرداری فیلم را از اوخر مهر ماه یا در اوائل آبان ماه به دلیل حضور دامدارها در ییلاق که از عوامل مهم تخریب جنگل ها هستند، آغاز کند. وی که تحقیق و پژوهش درباره ی سینمای مستند را از سال 66 آغاز کرده و تاکنون کتاب هایی مانند"پس قصه" ( نقد و بررسی ده اثر برتر سینمای مستند ایران)،"نقدی بر قوم پژوهی در سینمای مستند ایران" و ... را به نگارش درآورده، درباره ی فعالیت های نوشتاری¬اش نیز می گوید:"در روز آخر نمایشگاه کتاب امسال، نشر ساقی کتاب"فیلم مستند، درام و ساختار دراماتیک"را پخش کرد؛ این کتاب رساله ی دانشگاهی من بود که با بازنویسی دوباره به چاپ سپرده شد." اما تعدادی از کتاب های امامی با تغییر مدیریت ها از اولویت چاپ خارج و یا درگیر مشکلات اداری شده اند."به خاطر مشکلات بسیار مجبور به واگذاری حقوق تعدادی از کتاب ها به ناشران شدم؛ که هر کدامشان به دلیل تغییر مدیریت ها هنوز به چاپ نرسیده اند و یا به¬رغم نایاب بودنشان از چاپ دومشان خبری نیست. کتاب"نقدی بر سیر تحولی گفتار در سینمای مستند ایران" تنها در 300 نسخه چاپ شده و با وجود تقاضای بسیار تجدید چاپ نشده و یا کتاب"یک عمر، یک راه، یک عشق"که به آثار خسرو سینائی می پردازد را از سال 72 به مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تحویل داده ام، اما هنوز بدون هیچ توضیحی از چاپ آن سر باز می زنند؛ همین طور کتاب های"آسیب شناسی مستند سازی در تلویزیون"و"جستاری در گونه شناسی سینمای مستند ایران"را سال هاست که تحویل داده ام اما هنوز چاپ و منتشر نشده اند؛ کتاب هائی که می تواند برای دانشجویان و علاقه مندان سینمای مستند جذاب و مفید باشد."
کارگردان فیلم های حکایت همچنان باقیست، بچه های چای بوئی، من و مخمل و کوچه های کاشان، من چراغم این جا روشن است، چشم هزار چشمه و ... از مهرماه همزمان با تولید فیلمش تدریس گفتار نویسی در سینمای مستند را در دانشکده ی صدا و سیما نیز آغاز خواهد کرد.
این گفت و گو ابتدا در سایت پیک مستند منتشر شده است.