مهرداد اسکویی پس از دریافت تندیس جشنوارهی بینالمللی فیلم مستند آمستردام (ایدفا) در بخش داکیو گفت: "مردم و داوران از سه نمایش آخرین روزهای زمستان در جشنوارهی ایدفا استقبال بسیار زیادی کردند و حتی چند تن از روسای جشنوارههای خارجی درخواست حضور این فیلم در جشنوارههایشان را داشتند." وی ادامه داد: "در بیست و چهارمین جشنوارهی بینالمللی مستند ایدفا، ۳۱۹ فیلم در بخش مسابقه حاضر بودند که مستند آخرین روزهای زمستان نیز در دو بخش پاناروما و داکیو (Doc U) حاضر بود. داک یو بخشی از جشنوارهی ایدفاست که به مستندهای مربوط به نوجوانان زیر ۱۸ سال اختصاص دارد. در این دوره، سه نمایش برای این مستند در نظر گرفته شده بود که با استقبال بسیار خوب مخاطبان، سالنها پر شده بود." این مستندساز دربارهی استقبال تماشاگران این جشنواره بیان کرد: "من این فیلم را با تماشاگران ایرانی دیده بودم، اما باز هم نگران عکسالعمل تماشاگر خارجی بودم. وقتی فیلم در جشنوارهی ایدفا به نمایش درآمد، متوجه شدم صداقت نوجوانانی که در فیلم است به دل مخاطب خارجی نیز نشسته است. واقعا پس از مشاهده فیلم احساس کردم که مخاطبان خارجی هم مانند مخاطب ایرانی این مستند را درک کردهاند."
اسکویی در پایان سخنانش در پاسخ به سوالی دربارهی کیفیت بیست و چهارمین دورهی جشنوارهی ایدفا یادآور شد: "این دورهی ایدفا نسبت به دورهی قبل آن، ۲۵ درصد رشد مخاطب داشت. طبق آمار اعلام شده، مستندها در بازار فیلم این جشنواره، یک میلیون بار دیده شدند و ۲۰۰ هزار نفر نیز از سانسهای مختلف نمایش فیلم در جشنواره استقبال کردند."
فیلم مستند آخرین روزهای زمستان که چندی قبل در سینما آزادی نیز به نمایش درآمده بود، در اولین حضور و نمایش بینالمللی خود در دو بخش پاناروما و بخش رقابتی داک یو جشنوارهی ایدفا به عنوان معتبرترین جشنوارهی بینالمللی فیلم مستند جهان حاضر شد. این فیلم در پایان جشنواره به عنوان یکی از سه نامزد دریافت جایزهی بهترین فیلم بخش داک یو معرفی شد که در پایان جایزهی این بخش شامل تندیس، لوح افتخار جشنواره و جایزهی نقدی ۱۵۰۰ یورویی را به خود اختصاص داد. این مستند در حالی جایزهی بهترین فیلم مستند بخش رقابتی داک یو ایدفا را از آن خود کرده است که این جشنواره در بیست و چهار دورهی گذشته خود تنها در سال ۲۰۰۵ جایزهی بخش فیلمهای میانمدت خود را به همسران حاج عباس از محسن عبدالوهاب اهدا کرد.
آخرین روزهای زمستان اپیزود دوم سهگانهای است که مهرداد اسکویی دربارهی کودکان کانون اصلاح و تربیت ساخته است. قسمت اول این سهگانه روزهای بیتقویم نام دارد که آن فیلم نیز در جشنوارهی مستند هات داکس کانادا جایزهی بهترین فیلم مستند میان مدت را دریافت کرده بود. اپیزود سوم این مجموعه مستند قرار است دربارهی دختران حاضر در کانون اصلاح و تربیت ساخته شود که زمان ساخت آن هنوز مشخص نیست.
در همین زمینه بخوانید:
پایان بیستوچهارمین دورهی ایدفا